Moet ik dat weten?

Het was een van de eerste dingen die de verloskundige vroeg tijdens de controleafspraak: “Waar wil je straks bevallen?” Mijn vriend had gezegd dat thuis bevallen prettiger zou zijn. Dus prima:

“Ik begreep van mijn vriend dat we dat graag thuis willen.”

“Oké… en weet je of je borstvoeding wilt gaan geven?”

“Ja, ik begreep ook dat mensen dat graag doen.”

Ze onderbrak haar vragenlijstje even. Ze vroeg aan me of ikzelf al wel echt over die dingen had nagedacht. Of liet ik me nu leiden door wat andere mensen zeiden? Eerlijk gezegd had ik er om twee redenen nog niet over nagedacht: waar had ik de tijd vandaan moeten halen? Daarnaast maakte het me ook niet zoveel uit. Ik had genoeg dingen om me druk om te maken, dus waarom hier nog kopzorgen aan besteden. Thuis bevallen klinkt inderdaad mooi, dus als dat lukt, lijkt me dat een prima uitgangspunt. En anders gaan we toch gewoon naar het ziekenhuis? Ik had inmiddels ook wel begrepen dat vrouwen 9 van de 10 keer toch niet bevallen op de voorkeursplek. En wat betreft die voeding: we kijken toch gewoon wat uiteindelijk het prettigst is?

Zo waren er nog meer dingen waar ik al lang over na had moeten denken. Welke achternaam krijgt het kindje? Op zich was die keuze snel gemaakt. Eerlijk gezegd hecht ik niet zoveel waarde aan mijn achternaam. Mijn vriend daarentegen heeft een zeldzame achternaam en zou deze graag voortzetten. Dus daar staat uw antwoord!

Anders nog iets? Oh ja, hadden we al kraamzorg geregeld? Kraamzorg, dat klinkt helemaal niet als iets dat ik wil. Oh, is dat verplicht ja? Oké, dan regelen we dat wel, maar het liefst voor zo min mogelijk uur. Ik krijg nu al hartkloppingen als ik denk aan een vreemde die voortdurend bij mijn bed staat, in mijn huis, die aan mijn spullen komt en tussen mij en mijn baby komt. Ik wil rust. Zelf ontdekken hoe alles moet en anders is er toch YouTube? Menig moeder zweert bij kraamzorg en beweert dat ik hier nog wel op terug kom. En net zoals bij mijn opvoedingsmethoden: het zou maar zo kunnen.

2 gedachtes over “Moet ik dat weten?

  1. Geloof me , nu is kraamzorg een raar idee maar straks wil je d’r echt niet weghebben ! Enne schijt aan YouTube daar leer je geen moederinstinct van . Zo rond de 24 weken voel je die vanzelf omhoogkomen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *